• Udruga Belica

    Saturday, 16 April 2011 19:13
  • Fotogalerija info

    Sunday, 17 April 2011 12:33
  • Videogalerija info

    Sunday, 17 April 2011 12:34

Osvrt na desetogodišnji rad udruge Belica

Kastav :  13.03.2015.g

Sve je počelo dolaskom gđe. Irene Reicher u naš kraj a vezano uz njezinu netjakinju Gordanu i našeg Željka Mulca. Prvi susreti sa Irenom po našim konobama su bili vrlo traumatični a poglavito zbog našeg pogleda na proizvodnju vina i općenito podrumarstvo. Sve ča smo mi znali nije imalo nikakve veze sa Ireninim poimanjem vinarstava, jer moramo znati da je ona imala doktorat kao vrhunski enolog na Agronomskom fakultetu u Zagrebu.Naši očevi ,a i mi radili smo vina po tradicionalnom načinu , a nismo poznavali nove metode u proizvodnji i čuvanju vina. Prvo predavanje o podrumarstvu i proizvodnju vina održala je gđa. Irena u domu u Marinićima 1997.g a zatim su slijedili izleti u Jastrebarsko i Agrolagunu, podrumu Kutjevo  te Gornjoj Radgoni.

Register to read more...

Druženje članova udruge počelo je prije 10- ak godina na poticaj dr.Irene Rajher prof. na

Agronomskom fakultetu u Zagrebu.Ona je prva nama organizirala predavanja o grožđu i vinu te organizirala edkativne izlete po Istri i unutrašnjosti Hrvatske sa ciljem upoznavanja vinskih podruma ,upznavanje sa načinima izrade vina i općenito o vinarstvu.

Nakon par godina djelovanja na taj način odlučili smo nas nekolicina da idemo u osnivanje udruge kako bi mogli kroz legalizaciju našeg rada ući u planove djelovanja grada Kastva te da bi došli do sredstava koja su potrebna za naše planirane aktivnosti.A te aktivnosti su edukacija naših članova,organizacija raznih manifestacija u sklopu turističkih aktivnosti u Kastvu,Sada udruga broji oko 90 članova i postala je prepoznatljiva na širem području naše županije.Do sad smo kroz udrugu uspješno organizirali šest događanja za Belu nedeju ,ove godine smo peti put zaredom organizirali Ocjenjivački susret vinara kastafšćine.U ovih 6 godina postojanja sa udrugom smo obišli gotovo sva vinorodna područja cijele Hrvatske,organizirali smo i uspješno završili školu za zvanje Vinogradar-vinar koju je završilo 42 polaznika.Na ovim stranicama ćete naći sve informacije o našim aktivnostima ,kako prošlim tako i budućim.Preko ovih stranica ćete moći doznati i druge korisne informacije sa temama vinogradarstvo i vinarstvo, te ćete moći rješavati i neka pitanja u vezi ovih tema.

 

Predsjednik udruge

Radenko Srdoč

Kastav 17.05.2010.

Kuća Belice

Ponuda turističkog sadržaja posjet "KUĆA BELICE" u Kastvu.

Obilazak individualnih posjetitelja u sklopu Kuće Belice sa postavom koju vodi educirani stručni suradnik.Prezentacija prikazanih povijesnih izložaka, te prezentacija Belice u prostoru Bačvarije, koja je u sklopu kuće.

Organizirane skupine posjetitelja u grupama preko 10 po najavi na kontakt telefon i van radnog vremena.

Radno vrijeme:

Četvrtak 17.00 do 21.00
Petak 17.00 do 21.00
Subota 17.00 do 21.00
Nedjelja 17.00 do 21.00

 

Kontakt telefon:  091 622 7921


 

Copyright © 2020 Udruga Belica. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Top